Helsinki Contemporary on korkeatasoinen ja kansainvälinen nykytaiteeseen keskittyvä galleria Helsingin keskustassa, osoitteessa Bulevardi 10. Galleria sijaitsee arkkitehti Theodor Granstedin suunnittelemassa uusrenesanssityylisessä rakennuksessa. Tilan ainutlaatuisen tyylin on suunnitellut arkkitehti Sari Kukkasniemi ja suunnittelija Ilkka Suppanen. Galleria perustettiin vuonna 2012 jatkamaan vuonna 2007 perustetun Kalhama & Piippo Contemporaryn työtä.

Galleria keskittyy pitkäkestoiseen yhteistyöhön taiteilijoiden kanssa. Galleriassa esitellään taideteoksia tuoden nykytaiteen ja keräilijät yhteen. Visuaalinen taide käy vuoropuhelua sitä ympäröivän yhteiskunnan ja tilan kanssa, jossa sitä esitetään.

Helsinki Contemporary järjestää vuosittain yksitoista vaihtuvaa näyttelyä taiteilijoilta, joiden kanssa on solmittu yhteistyösopimus. Näyttelyt ovat vakiinnuttaneet paikkansa Helsingin nykytaidetarjonnassa. Ne edustavat korkealaatuista taiteellista profiilia, jossa korostuu taideteosten kokeminen paikan päällä muiden ihmisten kanssa. Näyttelyiden olennainen osa on keskustelut teoksista taiteilijoiden kanssa. Satunnaisesti järjestetään soolonäyttelyjä vierailevilta taiteilijoilta. Lisäksi galleria järjestää tapahtumia ja pitää yllä myyntikokoelmaa. Myyntikokoelmassa on laaja valikoima gallerian taiteilijoiden teoksia.

Gallerian panostaa suomalaisten taiteilijoiden vientiin ulkomaille. Galleria edistää taiteilijoiden näkyvyyttä ja tunnettavuutta myös Suomen ulkopuolella, esimerkiksi tuomalla töitä esille taidemessuilla ja tuottamalla tuotekuvastoja taiteilijoiden töistä. Galleria pyrkii lisäksi aktiiviseen yhteistyöhön muiden taidelaitosten kanssa niin Suomessa kuin ulkomailla.

Helsinki Contemporary tarjoaa yksilöllistä palvelua kaikille asiakkaille ja antaa neuvoja korkealaatuisen nykytaiteen keräämisessä. Asiakkaille järjestetään teosten esityksiä myös tiloissa, jonne työ on tarkoitus asentaa.

Helsinki Contemporary pyrkii luomaan keskustelua taidemaailman ja yritysmaailman välillä. Yhteistyö voi olla kertaluontoista tai pitkäaikaista sitoutumista yksittäiselle taiteilijalle. Yrityksille taidehankinnat ovat erinomainen tapa täyttää sosiaalisia velvollisuuksia, rakentaa organisaation brändikuvaa ja kertoa tarinaa. Taiteen kautta yrityksille avautuu innovatiivinen ja palkitseva tapa inspiroida sekä asiakkaita että omaa henkilöstöä.

Helsinki Contemporary galleria on panostanut innovatiiviseen digitaaliseen palveluun. Pitkän kehitystyön tuloksena syntyi ARTAP-sovellus. Sovelluksen kautta asiakkaat voivat tutustua taideteoksiin kaikessa rauhassa ajasta ja paikasta riippumatta. Sovelluksen avulla teokset voidaan sovittaa digitaalisesti seinälle realistisesti ja oikeassa koossa.

Helsinki Contemporary tarjoaa taiteen konsultointipalveluja, jotka pitävät sisällään taideteosten varastoinnin, kuljetuksen, pakkaamisen ja asennuksen. Palveluihin kuuluu myös taidekokoelman hallintapalveluja. Yhteistyökumppaneita ovat Vindirekt ja Helsingin Taidepalvelu.